Na današnjem sastanku Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor nije donesena odluka o predlogu ovog premijerligaša za predsednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor, dogovoreno je da se obave dodatne konsultacije zbog dileme koga će „rudari“ predložiti – aktuelnog predsjednika GFS Prijedor Slavišu Kralja koji je za godinu dana podigao Savez i njegovo funkcionisanje na mnogo viši nivo nego u prethodnih sedam godina, inače nekadašnjeg kapitena, a danas promotera omladinskog pogona ili Stojana Janjetovića, aktuelnog sportskog direktora kluba.

U međuvremenu, dok fudbalski Prijedor očekuje izjašnjavanje Upravnog odbora Rudar Prijedora ostali klubovi sa područja GFS Prijedor su poslali „indigo“ prijedloge. Niko ne isključuje određenu podudarnost u stavovima, mišljenjima i prijedlozima, ali ono što većina klubova zastupa zvuči kao fudbalska utopija Grada na Sani.

Identično, kao preko indiga „Vujkovićevi klubovi“ predlažu njega (iako je suspendovan i izbačen iz fudbala zbog dokazanog kriminala, a postoji i skupštinska odluka PFS Prijedor) za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. U istoj bitci Vujković je potučen do nogu od strane Banjalučanina Darka Ljubojevića prije četiri godine, a fudbalski Prijedor ostao bez člana Izvršnog odbora FS BiH. Sada, uprkos kazni i isključenju iz fudbala, Vujković želi da se „rehabilituje“ i sa sobom zajedno povuče veći dio fudbalskog Prijedora, a moguće je čak i najveći klub – Rudar Prijedor.

Isključen iz fudbala Vujković je krenuo da se sveti onima koji su ga, zbog malverzacija, kriminala i osionosti, udaljili iz fudbala gdje je „zalutao“ po nagovoru Ranka Cvijića devedesetih godina prošlog vijeka. Tako su na udaru Mile Mandić, predsjednik PFS Prijedor, Dragan Banjac, član Izvršnog odbora FSRS zadužen za sudije i suđenje i predsjednik Sudijske komisije FS BiH i na kraju i Mile Kovačević, predsjednik FS Republike Srpske.

Da bi došao do njih Vujković je angažovao svoje „satelite“: Stoleta Janjetovića, Gorana Mikanovića i Rifeta Blaževića (njegova OFK Mrakovica dala bazu Vujkoviću) da sruše aktuelnog predsjednika GFS Prijedor Slavišu Kralja i proguraju njegovu, gubitničko-kriminalnu priču koja je oživljena političkim imenovanjem za direktora RŽR Ljubija iz kojeg je takođe, prije izvjesnog vremena, najuren zbog malverzacija.

Janjetović je kandidat Vujkovića za predsjednika GFS Prijedor, a Mikanović za predsjednika PFS Prijedor i Izvršni odbor FS Republike Srpske. Ovi prijedlozi su kao „indigom“ preslikani u klubovima bliskim Stanku Vujkoviću.

Jedina kočnica i barijera koja može da zaustavi ovu „Vujkovićevu priču“ neiskrenosti i marifetluka, a koja prijedorski fudbal vodi u propast, jeste FK Rudar Prijedor, tačnije Arcelor Mittal, glavni sponzor kluba delegirajući fudbalske ljude na odgovorne funkcije u godini kada će se obaviti izbori na svim nivoima.

-Koristeći državne resurse iz RŽR Ljubija Vujković „ubjeđuje“ klubove i njihove delegate u „svoju priču“ koja je već viđena, a trajala je njegovom aristokratskom vladavinom osam godina. Završenja je tako što je Stanko Vujković protjeran iz fudbala zbog KRIMINALA!

prijedor24h.net