Ma koliko vi mislili da ste jedinstveni i originalni, vaše ponašanje je zapravo vrlo predvidivo. Pa, čak i kad je jedna tako spontana stvar kao što je seks u pitanju.

A ovo naročito važi za one koji su u stabilnoj dužoj vezi ili braku.

Istraživanje sprovedeno na 1000 parova pokazalo je da će svega jedan odsto ljudi “akciju” imati ponedjeljkom, ali i to tek ponekad. Ni srijeda nije mnogo bolja i seks je opcija za samo 4 odsto ispitanika.

Što se bliži vikend, to seksualna želja raste, pa je sve veća vjerovatnoća (22 odsto) da ćete se, ako niste previše umorni od radne nedjelje, koliko već večeras “omrsiti”.

Ipak, ako hoćete da sve pršti od uzavrelih strasti, najbolje će biti da sačekate 17:35 u subotu, jer ćete tada oboje željeti da strgnete odjeću jedno s drugog.

Ali, pošto vjerovatno baš u to vrijeme nećete biti sami, niti u mogućnosti da se prepustite nagonima, moraćete da sačekate 22 sata i 24 minuta, jer, kako se pokazalo, čak 42 odsto parova ljubav počinje da vodi baš u ovom trenutku.

Ipak, ako ste u subotu propustili svaku priliku, šansa za seks vam se ponovo pruža u nedjelju, kad će “to” raditi 26 odsto parova.

Što se godišnjih doba tiče, radujte se! Što se više bližimo ljetu, to se pruža više prilika za seks. Najesen će stvari malkice da se ohlade, a onda će strast oko zimskih praznika nanovo da se rasplamsa.

Eh sad, ako ste sami, nek vam je srećom, jer vama ni statistika ne može pomoći, pa ćete morati da se oslonite na sopstveni šarm i zavodničke sposobnosti.

Telegraf