Četvorica radnika “Tuzla kvarca”, koji štrajkuju glađu već 18 dana, danas su se popeli na silos i prijete da će počiniti samoubistvo.

U krugu preduzeća trenutno se nalaze pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla i Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

Radnici “Tuzla kvarca” od Vlade Tuzlanskog kantona traže da im omogući koncesiju za iskop pijeska kako bi firma nastavila raditi.

“Radnici su očajni i više ne vide izlaz iz situacije u kojoj se nalaze. Četiri radnika koji su se popeli na silos za kvarcni pijesak pokušavamo odvratiti od ovog koraka, međutim, bezuspješno”, kazao je predsjednik Sindikata radnika “Tuzla kvarca” Senad Mehanović.

“Oni su već nekoliko dana u psihičkoj krizi, koja je kulminirala nakon izjave premijera Bege Gutića da je naš štrajk glađu po njemu jedan performans”, kaže Meliha Štefulj, radnica “Tuzla Kvarca”.

Podsjetimo, prije nekoliko dana radnici “Tuzla kvarca” su, iz očaja, iskopali sebi grobna mjesta u krugu fabrike u znak protesta i teške situacije u kojoj se nalaze.

Press