Da Prijedor ima mnogo talentovane omladine dokazuje i naša današnja sagovornica.
Sa svojih 17 godina vec je osvojila veliki broj nagrada i to ne samo u našoj zemlji.

Teodora Majstorović…

…trenutno pohađa Srednju muzičku školu “Savo Balaban”,instrumentalni smjer u klasi prof. Bojane Budiše.
Još kao mala pokazivala je ljubav prema muzici pa je tako bila viđena i na Đurđevanskom festivalu 2010-godine.
Danas, osim školovanja, aktivan je član hora kod profesora Aljoše Novakovića, a kako kaže uskoro se planira uključiti i u hor “Vila”.

A kako je ljubav prema muzici počela?

-Još kao mala imala sam želju da budem osoba koja će na neki način biti povezana sa muzikom. Muzičku školu sam prvenstveno upisala radi pjevanja i zabave, međutim, sve sam to počela mnogo ozbiljnije shvatati kada sam dobila instrument, po mojoj želji gitaru, okrenuvši se više tom instrumentalnom dijelu.
Mnogo puta sam i na TV-u imala priliku čuti i gledati koncerte poznatih gitarista, što je u meni probudilo želju da i ja jednoga dana stanem na scenu, izvodeći kompozicije na gitari.
Jedan od uzora mi je Ana Vidović.

Takmičenja i nagrade:
-Moje prvo takmičenje bilo je Treće međunarodno takmičenje u Aranđelovcu 2010. god. gdje sam osvojila prvu nagradu i bila laureat takmičenja.
Nekoliko dana kasnije, u Banjaluci je održano Republičko takmičenje, gdje takođe osvajam prvu nagradu. Takmičenja u Banjaluci je bilo više, pa stoga imam nekoliko prvih nagrada. Zatim takmičenje u Valjevu, prva nagrada i laureat cjelokupnog takmičenja, što je velika čast, a posebno kada je laureatom proglašen neko ko je tek u prvoj kategoriji.
Međunarodno takmičenje u Beogradu – „Mladi virtuoz“, prva nagrada. Ove godine Međunarodno takmičenje u Novom Sadu, poznato kao “Vojvođanski festival” – Guitar Fest, treća nagrada.

13170088_1144614322257992_445011613_o

Od školskih takmičenja učestovala sam na dva školska takmičenja i tu osvojila prve nagrade u disciplini gitara i jednu drugu nagradu, disciplina solfeđo u klasi prof. Dragana Hrvaćanina.
Sva ta takmičenja donijela su mi mnoga prijateljstva koja traju i dan danas.Pružaju priliku za obilazak novih mjesta. I onaj osjećaj kada izadjem na scenu, nešto je neopisivo. To stvarno treba doživjeti.

Koliko je okolina utjecala na vaš uspjeh:
-S obzirom da sam imala priliku biti okružena ljudima koji su se takođe bavili muzikom, njihovi uspjesi podstakli su me da se i ja okušam u svemu tome. Kao i svaki početnik, nisam očekivala ništa posebno, međutim, kada jednom sebi postavite neki standard, težite samo iznad toga.
Naravno, kako uspona, tako je bilo i onih kriznih perioda, koje ne bih nazvala padovima, već podsticajima da sutra budem još bolja. Uprkos svemu uz mene je uvijek prisutna podrška moje profesorice, porodice-koja je stalno uz mene i prijatelja.
Moja profesorica Bojana Budiša pratila me je kroz cijelo školovanje i ona je, na neki način, najzaslužnija za sve postignute rezultate. Bodrila me i dijelila sa mnom, kako dobre, tako i loše trenutke.
Ovim putem joj se zahvaljujem na svemu!

13170743_1144793865573371_484324011_o

Takođe želim spomenuti prijem u Zgradi Vlade RS, dodjelu diplome i priznanja za postignut trud i uspjeh.
Prijem u Opštini Prijedor kod gradonačelnika Marka Pavića gdje sam dobila novčanu nagradu koja mi je omogućila odlazak na jedno od takmičenja.Tada sam predstavljala najboljeg učenika niže muzičke škole.
Ovim putem se javno zahvaljujem mojoj opštini.

Nastupa je sigurno mnogo?
-Do sada sam imala mnogo nastupa, koja su u zadnje vrijeme sve učestalija, krenuvši od sale naše muzičke škole, zatim, aktivno učestvovanje u kulturnom životu grada Prijedora: književne večeri, razne izložbe u muzeju, galeriji, pozorištu,centru grada i gostovanje na solističkim koncertima mojih kolega muzičara.
Ono što bih izdvojila svakako jesu koncerti u Banskom dvoru, gdje mi je nastupati izuzetno velika čast.

Poruka za mlade koji još uvijek traže svoj put u budućnost:
Prvenstveno se trebamo izgraditi kao ljudi, u smislu da uvijek budemo ono što jesmo, bez obzira na sve.
Težiti ka onome što volimo i imati na umu da ni jedan put do uspjeha ne prolazi bez maksimalno uloženog truda.
Jer,kako se kaže: “Ako vidite da vam je put do uspjeha lak onda ste vjerovatno na pogrešnom putu”.

I šta dalje reći za ovoliko nagrada i priznanja…
Definitvno bi se svi trebali ugledat barem malo i učiti iz upornosti najmlađih i po mnogo čemu uspješnih
mladih sugradjana…

13145328_10208870712315709_243134577_n

Autor: Mihajlo Pečuh
Prijedor24h.com