Ratnik, prvi, sklon igrama i spletkama, koleričkog temperamenta.

OVAN

Voli suprotan pol, smatra ih seksualnim objektima i posle “obavljenog” ih često “šutne” (Kazanova i Marlon Brando). Jak ekonomista i većinom radi dobro plaćen posao. Mane su mu ponos, brzopletost i ego.

Karakter

Naizgled je otvorena i direktna, a, u stvari, nikada o sebi ne otkriva mnogo, samo ono što ona hoće. Može da bude pomalo nervozna, brzopleta i detinjasto iskrena. Često kaže i ono što ne misli, zbog čega se kasnije nervira. Voli da drži sve pod kontrolom, ali to joj često ne polazi za rukom. Ka cilju ide vrlo direktno, pa često u tome može da bude i pomalo neprijatna. Ambicija i uspeh je najviše motivišu i, zahvaljujući velikoj energiji, uglavnom je u tome uspešna.

Karijera, novac

Veoma joj je stalo da izgradi karijeru i da ima dobar društveni status, što najčešće postiže brakom. Veliki je improvizator i za svaki problem, od poslovnog do finansijskog, ona lako i jednostavno nalazi rešenje. Mora da ima mnogo novca jer obožava da ga troši, velikodušna je i voli da druge obasipa pažnjom.

Ljubav

Ima vrlo jednostavan pristup ljubavi i seksu. Kod nje je sve jednostavno, ali može postati vrlo neurotična ukoliko nema partnera, ili ukoliko ne dobija dovoljno ljubavi. Spremna je da se maksimalno žrtvuje za partnera koga vrlo pažljivo bira. Seksualni život nije toliko kvalitetan koliko je intenzivan i nije naročito rafinirana ljubavnica, ali muškarce osvaja neposrednim nastupom. Zna šta hoće, koga hoće i njega dobije ma po koju cenu, naročito u mladosti, kada je vrlo uporna da se što pre uda. Malo je osoba rođenih u ovom znaku koje dugo pate zbog ljubavi, najčešće ima dva braka ili dve značajne veze u životu.

U ljubavi se najbolje slaže sa Blizanacima, Lavom, Vagom, Strelcem i Vodolijom.

Porodica

Voli da drži konce u svojim rukama. U kući se gotovo ništa ne događa, a da ona o tome nije obaveštena. Nije nežna ni kao majka niti kao kći, ali je veoma požrtvovana i spremna da učini ono što ona smatra da treba. Mada prema porodici ima dobar odnos, često je egoistična, tako da preterano rano decu osamostaljuje, a prema roditeljima kao odrasla osoba nije preterano sentimentalna.

B92