Tito i njegovi partizani su u Drugom svjetskom ratu izdržali sedam njemačkih ofanziva. Ofanzivama koje je izdržala Republika Srpska ni broja se ne zna. Vjerovatno ih ni Gugl nije sve zabilježio i zapamtio.

Od onih ratnih, kada su na nju združenim snagama udarali Hrvati, muslimani, NATO pakt i mudžahedini, preko poslijeratnih, kada su napade na nju predvodili engleska ispičutura Pedi Ešdaun i ostali visoki predstavnici, do ovih današnjih, kada glavne komande za pucanje po srpskom narodu i Banjaluci izdaje Bakir Izetbegović, biološki i ideološki nasljednik islamskog teroriste, kasapina sa Markala, Alije Izetbegovića.

NATO i Amerikanci sve češće zaboravljaju na Balkan i Republiku Srpsku. Imaju preča posla. Hrvati računaju na srpsku podršku u nastojanju da ožive Herceg Bosnu i na Banjaluku udaraju samo s vremena na vrijeme, tek toliko da im se ratni saveznici muslimani previše ne naljute, pa da Čoviću i društvu iz Mostara i Širokog ne propadnu milionski biznisi sa Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem.

Ali, zato muslimanske ofanzive na sve zapadno od Drine što se srpskim zove ne jenjavaju. Navalili da obnove pusto tursko, pa to ti je.

Najnovija ofanziva, čiji je cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje islamske države BiH, vodi se na frontu popisa stanovništva. Hoće muslimani da statistika pokaže da ih je u BiH više nego hrišćana, Srba i Hrvata, zajedno. Da 2016. godine uz pomoć kompjutera osvare ono što od 1992. do 1995. godine nisu uspjeli puškama. Zato pokušavaju da nametnu falsifikovane rezultate popisa stanovništva, koji bi potvrdili da u BiH živi skoro 200.000 muslimana koji već dvadesetak godina žive po bijelom svijetu, od Austrije, Njemačke i Švedske, do Kanade i Australije.

Radi ostvarenja tog cilja pokrenuta je čitava propagandna mašinerija, ista ona koja je 1992. godine širila laži o 200.000 silovanih muslimanki. Nema ko ovih dana u Sarajevu ne dokazuje da “zbog budućnosti BiH” treba priznati falsifikovane rezultate popisa. Od državnih zvaničnika i medija, preko onog iskompromitovanog udruženja žena iz Srebrenice, do “neovisnih“ sarajevskih intelektualaca.

Dajući svoj doprinos stvaranju islamske države BiH, gebelsovsko udruženje lažova i srbomrzaca Krug 99 je proteklog vikenda organizovalo “okruglu sećiju” na kojoj je zaključeno da je odbijanje Republike Srpske da prizna falsifikovane rezultate popisa stanovništva anticivilizacijsko ponašanje i “nastavak genocida“.

Ali, najodvratnije u tom sećijskom prosipanju pameti i mudrolija muslimanskih intelektualaca nije guslanje o izmišljenom genocidu, već njihobo istovremeno ubijanje od dokazivanja kako rezultati popisa uopšte nisu važni. Ma nije važno koliko nas ima, važno je da mi završimo s tim popisom i požurimo na voz sa Brisel. Koji, eno, samo što nije krenuo sa stanice u Podlugovima.

Često se pitam šta još treba da se dogodi pa da muslimani sebi utuve u glavu da Srbi nisu insani, da nismo ni kmetovi, ni raja, već slobodni ljudi, koji misle svojom glavom. A njima ne vjeruju. Baš ništa. Čak i kad istinu govore. Toliko su ogrezli u laganju. Dokle misle da pokušavaju da nas žedne preko vode prevode? Šta treba da se dogodi da Bakir Izetbegović prestane da se pravi blesav i zaluđuje muslimane snovima da će ukinuti Republiku Srpsku?

Ako rezultati popisa nisu toliko važni, čemu toliko dizanje galame, čemu svakodnevno tužakanje Banjaluke i Dodika Briselu, čemu organizovanje sećijskog mlaćenja prazne slame i “biti ili ne biti“ insistiranje da se među stanovnike BiH upišu i oni koji to nisu? Oni koji su već dvije decenije stanovnici i državljani drugih zemalja.

Ako rezultati popisa nisu važni, zašto naše komšije muslimani bar jednom od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas ne prevale preko usta: Neka bude kako Srbi kažu. Mi smo u pravu, ali evo odustajemo od svoje istine. Zarad zajedničke budućnosti. I voza za Brisel.

Zato što oni ne žele zajedničku budućnost. Oni žele BiH bez Srba, kao konstitutivnog naroda. A od vozova zanimaju ih samo oni koji idu u Istanbul i Saudijsku Arabiju.

Zato što je njihov krajnji cilj majorizacija i preglasavanje srpskog naroda, ukidanje Republike Srpske i stvaranje islamske države u Evropi. U kojoj bi Srbi bili dobrodošli samo kao raja i kmetovi. A popis stanovništva im je moćno sredstvo na putu ostvarivanja tog cilja.

Na potezu je Republika Srpska. Vlast i opozicija. SNSD i SDS. Milorad Dodik i Mladen Bosić. Marko Pavić i Dragan Čavić. Petar Đokić i Mladen Ivanić. Mihaljica i Šukalo.

Dodik i Bosić se već deset godina nadmeću u dokazivanju sopstvenog patriotizma i međusobnim optužbama za izdaju.

Evo prilike da se pokažu.

Njihov odgovor na ovu najnoviju muslimansku, popisno-statističku, ofanzivu na Republiku Srpsku biće mjera njihovog patriotizma.

Obojica u svojim rukama imaju sredstva kojima mogu da spriječe legalizaciju falsifikovanih rezultata popisa stanovništva. Koja bi, dugoročno, mogla da bude fatalna po sudbinu Republike Srpske.

Dodik, SNSD i vlast u Banjaluci, između ostalog, na raspolaganju imaju zavod za statistiku Republike Srpske, koji može da se povuče iz ovog popisnog cirkusa i tako ga obesmisli, učini ga nelegalnim.

Bosić, Ivanić, SDS i opozicija u Banjaluci, a vlast u Sarajevu, u rukama imaju još moćnije sredstvo: blokadu rada zajedničkih organa na nivou BiH. Potpunu. Bez foliranja i izuzetaka. Sve dok Izetbegović i društvo ne odustanu od nametanja falsifikovanog popisa.

Ko od njih iskoristi adute koje imaju i tako, bez obzira na sve pritiske, stranačke i lične rizike, spriječi ove popisne i statističke Markale, pokazaće da mu je sudbina Republike Srpske važnija od ličnih i stranačkih interesa. Od funkcija i para.

Press