Da li se je sa ostavkom Slobodana Šarabe na mjesto predsjednika Gradskog odbora NDP u Trebinju, slegla prašina u redovima tzv. Saveza za promjene?

Nakon dva dana tišine, predsjednik NDP Dragan Čavić danas se oglasio i rekao da je ostavkom Slobodana Šarabe razriješena jedna nepotrebno politički predimenzionirana situacija. Ipak, ni dalje nije sasvim izvjesna jedinstvena podrška kandidatima Saveza za gradonačelničke funkcije.

Јa nisam trebao povući potez, učinio je to sam Slobodan Šaraba tako što je dao ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora, a više nije ni član Gradskog odbora, kaže Čavić.

– On je sam ocijenio da je pritisak koji je skoncentrisan na njega izašao van okvira razumnog. Јa tu odluku poštujem, on sam je dao doprinos da se ova situacija razriješi – kaže Čavić.

Slobodan Šaraba danas nije želio ništa da komentariše, ali da još nisu sve karte na stolu govori nezvanična najava da će Izborni štab trebinjskog NDP zasjedati u ponedjeljak. U PDP danas nada da je ovo, kako kažu, povratak na staze dogovora.

– Svaka druga okolnost bila bi veliki rizik i za SZP i za partija pojedinačno, i nadam se da će doći do spuštanja tenzija i da ćemo imati jedinstveni nastup – kaže Miroslav Brčkalo, generalni sekretar PDP-a.

Ipak, podrška Slavku Vučureviću od strane trebinjskog NDP i dalje nije izvjesna.

– Јa sam bio na tom skupu i dao podršku, a neće rukovodstvo NDP ići na teren da tjera nekoga da glasa. Imamo mi takvih situacija svuda u oba bloka – kaže Čavić.

A da se iza kulisa vodi još oštrija međustranačka borba od one javne, dokazuje i to što je PDP blokirao Šarabino imenovanje na mjesto u jednoj agenciji u Sarajevu.

– U toku prošle sedmice je došlo do imenovanja i onda smo nakon dogovora u partiji stavili primjedbu na zapisnik i tako spriječili imenovanje Šarabe na poziciju na koju je trebalo da bude izabran – kaže Brčkalo.

Umjesto Šarabe dok prođu izbori, kormilom trebinjskog NDP upravljaće Milan Projević. Ipak, Šaraba ostaje nosilac odborničke liste NDP u Trebinju, jer su liste već zaključene.

RTRS