Politika koju nudi Ujedinjena Srpska u Narodnoj Skupštini doživjela je potvrdu, jer je dobila podršku svih poslanika u vezi s referendumom o Danu Republike Srpske, rekao je danas u Bijeljini predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

On je na sastanku sa gradskim odborom stranke rekao da na predstojećim lokalnim izborima očekuju dobar rezultat u svim većim gradovima Srpske, pa tako i u Bijeljini.

– Ovo je referendum koji ima najviše saglasnosti, on će biti prvi održan. Zaključak je da će poslije ovog referenduma Republika Srspka biti u boljoj pregovaračkoj poziciji po svakom pitanju. Zato što nakon provedenog referenduma naša pregovaračka pozicija je zasnovana na provjeri svih važnih pitanja kod naroda demokratskim izjašnjavanjem ili testiranjem njegove volje, rekao je Stevandić.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, Cvijetin Lukić, je istakao da odbornička lista se sastoji od 30 kandidata- 12 dama i 18 muškaraca. Zastupljene su sve starosne kategorije, od omladine do penzionera.

– Mislim da je to jedinstveno u Srpskoj da od naših kandidata niko nije bio politički aktivan i niko nikada nije bio ni kandidat na bilo kojoj listi bilo koje političke partije, dodao je Lukić.

RTRS