Pucnjava koja se noćas dogodila u laktaškom selu Kosijerovo potresla je cijelo Lijevče polje. Dejan Vučetić iz automatske puške ranio je Dragana Vržinu iz Maglajana. Na njega, ali i još dvojicu mladića, saznajemo, pucao je oko jedan sat poslije ponoći jer su mu pretukli oca.

Ranjeni i pretučeni su završili u Kliničkom centru, a osumnjičeni u rukama policije.

Zbog krvavog obračuna koji se noćas dogodio u selu Kosijerovo, policijski uviđaj ispred porodične kuće Vučetića trajao je od ranih jutarnjih časova. Policija je zatim dovela osumnjičenog Dejana Vučetića ispred njegove kuće kako bi prisustvovao pretresu objekta.

Sukob se odigrao, saznajemo, zbog porodičnih razmirica. Mještani ne žele pred kamere, ali svjedoče da Dejan Vučetić i njegova supruga Jelena godinama imaju bračne probleme. On je, kaže, Jelena i ranije bio nasilan zbog čega ga je više puta napuštala. Prije mjesec dana ponovo je otišla i to u roditeljsku kuću. Zbog toga je, kaže, sinoć prvo verbalno napao njenog oca na pijaci u Banjaluci. Zatim se, svjedoči, vratio u selo i pokušao da ubije nju i njenu majku i ranio joj jednog rođaka.

“On se vratio s ciljem da nas poubija jer je znao da smo same, nezaštićene u kući, bez muškarca ijednog, bez brata i oca. Kad je došao tu, vidio je da nema nikoga, sve je polupao i onda je automatskom puškom na braću pucao i njih tjerao”, rekla je supruga osumnjičenog Jelena Vučetić.

Jelena i njena porodica samo su pukom srećom, kažu, izbjegli smrt. Otac joj je iz Banjaluke, prepričava, javio da ga je Dejan napao i da se zaputio da i njih ubije. Iz kuće su izjurili samo nekoliko minuta prije nego što je Dejan stigao i počeo da lomi sve pred sobom. Nakon toga njen brat Mirko Stojičić i rođaci Dejan i Dragan Vržina prvo su pretukli Vučetićevog oca jer htio da kaže gdje mu je sin, a zatim su se zaputili prema kući svog zeta.

“Onda su ovi moji momci otišli, ja sam čuo da je neko ranjen, išao sam u Hitnu i vraćao se i na Hirurgiju jer sam čuo da je mali od moje sestre ranjen”, rekao je tast osumnjičenog Zlatan Stojičić.

Dejan Vučetić je trojicu rođaka svoje žene dočekao sa automatskom puškom, a jednog je teže ranio. Dok je pucao, u kući su bili njegova majka i dvojica maloljetnih sinova. On je ubrzo uhapšen, a ranjeni Vržina je zbrinut u banjalučkom Kliničkom centru.

“CT-om je utvrđen prelom lopatica i nagnječenje drugog, petog i šestog segmenta pluća. Njegovo stanje je zadovoljavajuće, a vitalni parametri uredni”, rekao je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS.

I stanje Zorana Vučetića kojeg je ranjeni Vržina pretukao je stabilno. Ipak u Kliničkom centru ih nadgleda policija kako se ne bi opet sukobili. Dejanu Vučetiću se stavlja na teret pokušaj ubistva, oštećenje tuđe imovine, neovlašćeno posjedovanje oružja i porodično nasilje. Ranije je bio u zatvoru zbog krađe.

ATV