U Zvorniku je nastavljena potraga za tridesetčetvorogodišnjim Slovencem Andrejom Beucom koji je nakon skoka sa mosta u Drinu u Zvorniku, sa visine od dvadeset metara, nestao u vodi.

Beuc je nakon skoka izronio, što je zabilježila naša kamera, ali je potom ponovo nestao.

U potrazi učestvuju ronioci Ronilačkog kluba “TRB” iz Bijeljine, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Srpske i zvorničke Vatrogasne službe.

Potragu za nestalim Andrejem Beucem roniocima otežava slaba vidljivost. Rijeka Drina i dalje je mutna, ali ronioci o tome ne žele pred kamerama, dok se ne završi potraga. Zvorničani još u šoku, zbog nestanka mladića iz Slovenije.

Šesnaestogodišnji Zvorničanin Alija Hasanbegović vidjevši šta se dešava prvi je skočio u hladnu, mutnu i brzu Drinu. Rizikujući život, zaronio je da pomogne Andreju.

– Skočio sam u vodu, pokušao sam da ga izvučem, ronio sam dole duboko. Kad sam zaronio udario sam glavom u kamen, pogledao sam desno, vidio sam njegovu šaku, pokušao sam da ga uhvatim za ruku, nisam mogao. Dobio sam jak pritisak u glavi, morao sam da izronim. Govorio sam roniocima da skaču, rekli su da je hladna voda, da ne smiju – kaže Hasanbegović.

Zoran Јevtić, predsjednik opštine Mali Zvornik kaže da bi bilo bolje da manifestacija nije ni organizovana.

– Da smo znali, bolje da ovo nije ni organizovano, ali svi smo imali lijepu i dobru želju, a evo kako je završilo – kaže Јevtić.

Čija je odgvornost, šta je uzrok nesreće i da li je izostala adekvatno reagovanje onih koji su bili zaduženi za bezbjednost učesnika, trebalo bi da utvrdi policijska istraga.

RTRS