Univerzitetski profesor Emil Vlajki poručio je da svi Srbi u Republici Srpskoj moraju izaći na referendum i time simbolički reći “ne” “islamerima”, ističući da je njihov cilj da ukinu sve ono što srpskom narodu na ovim prostorima daje kakvu-takvu samostalnost u upravljanju svojom sudbinom i identitet.
On smatra da je BiH, 20 godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, i dalje “kolonija međunarodne zajednice, jer u njoj bez suvereniteta vladaju visoki predstavnik, bonska ovlaštenja, sluganske institucije na državnom nivou i strane ambasade”.

“Približava se 2018. godina u kojoj će Bošnjaci preuzeti punu kontrolu nad institucijama u BiH zahvaljujući, nažalost, i daljem prenošenju nadležnosti sa Republike Srpske na organe BiH”, navodi Vlajki, koji je i predsjednik Partije socijalne i ekonomske pravde.

On dodaje da, kako se to vrijeme približava, instinktivno raste otpor prema “bošnjakizaciji ove nemoguće države” – revolt protiv lažnog popisa stanovništva, revolt protiv ukidanja Dana Republike Srpske, te upozorio da će toga biti sve više.

Vlajki smatra da su se zbog toga neke ambasade toliko “uzmuvale” i da hoće u korijenu da presjeku revolt srpskog naroda, saopšteno je iz Partije socijalne i ekonomske pravde.

“Znaju da, ako dođe do ovog referenduma, neminovno će i drugi uslijediti. Izgnan iz Hrvatske, sa federacijskih prostora BiH, sa Kosmeta, srpski narod će teško dozvoliti da u perspektivi bude otjeran i odavde”, poručio je Vlajki.

Ističući da međunarodna zajednica, kada je riječ o izgonu Srba, to objeručke podržava, Vlajki je poručio da svi Srbi u Srpskoj zato moraju izaći na referendum i time simbolički reći “ne” “islamerima”.

“Ostajemo ovdje i očuvaćemo izvornim Dejtonom datu samostalnost”, naveo je Vlajki.

SRNA