Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da se ova stranka ozbiljno priprema za lokalne izbore u oktobru i da svi podaci pokazuju da raste povjerenje građana u DNS.“Mi želimo da opravdamo povjerenje koje građani imaju u nas, a opravdaćemo ako čujemo njihove želje i probleme”, rekao je Pavić večaras u Obudovcu gdje je sa šefom Centralnog izbornog štaba DNS-a Dragomirom Jovičića održao konsultativni sastanak sa predsjednicima lokalnih organizacija i kandidatima za lokalne izbore iz regije Semberija i Majevica.

Pavić je dodao da će DNS sve probleme zajedno rješavati sa koalicionim partnerima nakon što opet dobiju povjerenje građana.

Pavić je istakao da je DNS učestovala u rješavanju problema građana u Šamcu i da njeni članovi zaslužuju povjerenje, te na izborima očekuje još veću podršku.

“Naša poruka, koja ove godine glasi `Mi znamo kako`, ovdje se može primijeniti. DNS ide u izbore sa koalicionim partnerima i mislim da će ova koalicija ubjedljivo pobijediti u Šamcu, jer smo pokazali da se u teškoj situaciji, u poplavama, može pomoći i riješiti mnogi problemi”, istakao je Pavić.

Predsjednik šamačkog odbora DNS-a Krsta Bajkanović kaže da je večerašnji sastanak u stvari bio prošireni regionalni odbor s ciljem jačanja DNS-a.

“Mi smo 2014. godine postali treća stranka na području opštine Šamca, ali nismo zadovoljni rezultatima. Imali smo tri odbornika, a sada je naš cilj pet odbornika i da budemo druga partija”, kaže Bajkanović.

Pavić i Bjakanović su poručili da DNS u Šamcu podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Živana Kojića.

SRNA