U Istočnom Sarajevu nova paljevina automobila. Prošle noći u Sokocu je zapaljen putnički automobil Branislava Gordića, koji je bio parkiran uz porodičnu kuću.

Policija je utvrdila da je požar podmetnut, a o slučaju je obaviješten i tužilac.

Za sada nepoznata lica noćas oko 3 časa zapalila su automobil Branislava Gordića sa Sokoca. Kaže, da je čuo da se nešto dešava napolju. Kada ga je probudio lavež psa, sokolački preduzetnik nije ni slutio da će vidjeti automobil u plamenu.

Gordić kaže da je odamah počeo da gasi zapaljeno vozilo i da je uspio  da preduhitri sveću štetu.

Prema riječima Marine Šarac, portparolke CЈB Istočno Sarajevo, na mjesto događaja su izašli policijski službenici, zajedno s inspektorom za protivpožarnu zaštitu koji su konstatovali da je požar podmetnut od strane NN lica ili više njih.

Istraga je u toku, a tužilac obaviješten, kažu u policiji. Za to vrijeme, eventualni motivi i razlozi napada na imovinu za Gordića su enigma. Kaže da nema neraščićenih računa, te da nikom nije ništa dužan, niti je bilo kakvom sukobu, ni on, ni njegova porodica.

Gordić podsjeća da je u kumovskim odnosima sa predsjednikom opštinskog odbora SNSD-a, iako nije član nijedne stranke. Nedavano je u Sokocu brutalno napadnut i predsjednik mladih SNSD-a Јovan Golijan, a počinioci još nisu otkriveni.

Mirko Čolović, predsjednik OO SNSD-a Sokolac, smatra da u ovom trenutku treba preispitati rad policije na području opštine Sokolac, ako i rad Centra. Kaže da je na samo 100 metara od ovog mjesta kuća načelnika Centra koja svako veče ima policijsko obezbjeđenje sa vozilom, te da se na tolikoj maloj udaljenosti ovako nešto nije smjelo desiti.

Krajem juna u Palama je zapaljeno i vozilo predsjednika Opštinskog odbora SNSD Boška Tomića. Istrage u svim ovim slučajevima još traju.

RTRS