Pred prepunim Trgom majora Zorana Karlice, večeras (30.09.2016.) je u Prijedoru održana centralna završna predizborna tribina Demokratskog narodnog saveza. Okupljenim građanima, članovima i simpatizerima DNS-a predstavljeni su kandidati DNS-a za lokalne izbore kao i kandidat za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik DNS-a Marko Pavić  večeras je rekao da DNS ide u sigurnu pobjedu i da nastavlja svoj pobjednički hod.

On je ponovio da je DNS svake izbore bilježio bolje rezultate nego na prethodnim, da to očekuje i sada i da je izborni cilj DNS-a 100.000 glasova i 14 načelnika i gradonačelnika.

“Očekujem da će izbori proteći u fer i korektnoj atmosferi. DNS drugačije i ne zna jer smo se tako ponašali i u predizbornoj kampanji i takvi ćemo biti i na izborima”, dodao je Pavić, dodajući da vjeruje Prijedorčanima da će i ovoga puta biti uz DNS koji svoj grad i građane, kako je rekao, nikada nije iznevjerio.

„Ne sumnjam u vas i znam da ćete u nedjelju, drugog oktobra svoj glas pokloniti DNS-u a mi ćemo nakon toga znati kako dalje gradimo naš Prijedor“ rekao je lider DNS-a i sa ovoga mjesta poručio da su ekonomija i zapošljavanje okosnica narednog djelovanja stranke.

Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da DNS poslije cijelog niza tribina na teritoriji Prijedora sigurno korača u pobjedu na svim nivoima u gradu Prijedoru.

“Vjerujte u nas. Mi smo stranka neimara grada Prijedora. Mi sigurno idemo s vama dalje u izgradnju grada i naših sela i zato nas podržite”, poručio je Đaković.

On je naveo da je DNS stranka kontinuiteta, da ima svoje programe i strategije po kojima radi, da rješava jedan po jedan problem i da zajedno sa svojim građanima ide u novo vrijeme.

Nosilac liste kandidata DNS-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora Duško Ivić rekao je da očekuje da će DNS imati gradonačelnika i 15 odbornika u lokalnoj skupštini.

“Mi smo ovih dana poslali poruke građanima Prijedora da je DNS stranka mira, prosperiteta, zajedničkog života i koegzistencije građana grada Prijedora i da ćemo nastaviti graditi naš grad i bolju budućnost naše djece”, rekao je Ivić.

Završnoj predizbornoj tribini DNS-a u Prijedoru su prisustvovali predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Srpske Lejla Rešić i Dane Malešević, generalni sekretar Dragutin Rodić, potpredsjednik DNS-a i predsjednik Centralnog izbornog štaba DNS–a Dragomir Jovičić, predsjednik Organizacije mladih DNS Momčilo Žugić te ostali funkcioneri stranke.

prijedor24h