U Republici Srpskoj sutra ujutro će biti oblačno i hladno uz slabu kišu ponegdje, na višim planinama na istoku očekuje se provejavanje slabog snijega, a na krajnjem sjeverozapadu i jugu biće suvo.

Do sredine dana u većini predjela će padavine prestati i doći će do postepenog razvedravanja. Јedino na istoku ostaće oblačno i tokom popodneva. Uveče i u noći biće sve hladnije, uz razvedravanje.

Vjetar u prvom djelu dana biće umjeren, u Hercegovini i na planinama pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. Popodne vjetar će postepeno slabiti, saopšteno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom će biti između dva i šest stepeni, na jugu od devet do 13 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura biće između osam i 13, na jugu od 17 do 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Čemerno, Han Pijesak 11, Kalinovik 12, Drinić 13, Sokolac 14, Mrkonjić Grad 15, Gacko 16, Šipovo, Nevesinje, Sarajevo, Srebrenica, Rudo, Bijeljina i Bugojno 17, Doboj, Srbac, Višegrad, Krypa na Uni, Tuzla, Ribnik, Prijedor i Livno 18, Banjaluka, Foča, Zvornik, Novi Grad, Bihać i Zenica 19, Bileća 20, Trebinje 23, Mostar 25 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA

Video: RTRS