Ako ste ikad pomislili da seks treba da traje celu noć da bi se smatrao dobrim, razmislite ponovo…

Što duže traje seks, to veće zadovoljstvo on predstavlja? Baš i ne, pokazala je studija Univerziteta Pen koja je utvrdila da seks koji traje duže od pola sata predstavlja “situaciju koja će najverovatnije završiti razočaranjem”.

Istraživači Erik Korti i DženiGardiani u svrhu istraživanja intervjuisali su psihologe, lekare, socijalne radnike i bračne savetnike koji viđaju na hiljade pacijenata godišnje, a svoja su saznanja preodočili u četiri različite kategrorije:

Prekratko: Od 1 do 2 minute

Adekvatno: Od 3 do 7 minuta

Poželjno: Od 7 do 13 minuta

Predugo: Od 10 do 30 minuta

Dakle otkrili su kako je trajanje idealnog seksa između 7 i 13 minuta, nešto malo duže od standarnih 5 minuta koliko obično traje prosečni seks.

“Muškarčeva ili ženina interpertacija njihovog seksualnog funkcionisanja, kao i funkcionisanja partnera temelji se na ličnim uverenjima koja se oblikuju i kroz poruke iz društva, kako formalne tako i neformalne.

Nažalost, današnja popularna kultura jača stereotipe o seksualnim aktivnostima. Veliki broj muškaraca i žena veruju u model iz mašte, o velikim penisima, erekcijama tvrdim kao kamen, akrobatskim pozama i seksu koji traje celu noć”, zaključili su istraživači.

Dnevno