U Istočnom Sarajevu je iz vozila u pokretu ubijen Miroslav Lazarević, odranije poznat policiji.

Policija Republike Srpske uhapsila je više lica. Nezvanično, obračun se dovodi u vezu sa narko-mafijom.

Tridesetdvogodišnji Miroslav Lazarević ubijen je jutros oko 2 časa u mjestu Miljevići. Na njega je pucano iz automatskog oružja dok se vozio Beogradskom ulicom. Klasičan napad iz vozila u pokretu bio je koban za Lazarevića. Ovakva ubistva nisu nepoznanica u Istočnom Sarajevu, jer je do sada nekoliko osoba iz kriminalnog miljea ubijeno na sličan način.

Posljednje ubistvo sa potpisom mafijaških klanova desilo se na istom ovom mjestu u avgustu 2008. kada je iz više hitaca ubijen Zoran Golub zvani Čarlama. Nakon burnog perioda mafijaških obračuna, građani Istočnog Sarajeva proteklih osam godina mirno su spavali. Pred kamere ne žele i nadaju se da je ubistvo Lazarevića sporadičan slučaj.

Istraga je i dalje u toku. Nekoliko lica je privedeno na saslušanje, dok je policiji Srpske MUP Kantona Sarajevo predao dva lica koja su uhapšena nakon što su u jednom sarajevskom naselju zapalili putničko vozilo marke BMW. Ta dva lica  zatim su se udaljili sa mjesta ubistva, a nakon kraćeg vremena su uhapšena. U zapaljenom automobilu je pronađena i automatska puška.

– Ova lica se direktno dovode u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Istraga je u toku, a više informacija biće poznato kasnije. Istragu zajednički provode pripadnici odjeljenja za organizovani i teški kriminalitet CЈB Iestočno Sarajevo i posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva – izjavila je Mirna Miljanović, potparolka Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Ubijeni Lazarević je poznat policiji u vezi s preprodajom ukradenih avozila, a ranijih godina se skrivao van granica BiH zbog krađe automobila.

RTRS