Bezbjednosne službe Srbije došle su do nepobitnih dokaza da su i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tvrdi da su ta lica pratila kretanje Mile Đukanovića i obavještavali druga lica koja su u vezi sa tim trebala da postupe. Srbija je sva saznanja prenijela Crnoj Gori.

Srpske službe imaju i direktna priznanja, zaplijenjene su uniforme i novac u iznosu od 125 hiljada evra. Vučić je rekao da je na teritoriji Srbije u posljednje vrijeme pojačano djelovanje stranih obavještajnih službi.

Srbija je došla i do dokaza da su određena lica pratila kretanje premijera Crne Gore Mila Đukanovića i to na dnevnom nivou i obaveštavala druga lica. Sa tim su upoznate i bezbjednosne strukture Crne Gore, tvrdi Aleksandar Vučić.

– Mi imamo mnogo podataka, detalja, direktnih priznanja, da ne mislite da je neko od nas izmišljao. Mi imamo sve u fotografijama snimcima i direktnim priznanjima oko svega, rekao je premijer Srbije.

Vučić je rekao da je na teritoriji Srbije u posljednje vrijeme pojačano djelovanje stranih obavještajnih službi i da su neka od njih neutralisana, ali i da će procesuirati i sve one koje misle da mogu da daju podatke stranim ambasadama. Јedina dobra vijest u svemu ovome je to da u svemu nisu umiješani političari ni Srbije i Crne Gore.

– Sve što mi radimo u kriminalističkoj policiji oni dobiju na flešu , sve dobijaju koga mi pratimo, slušamo koje kriminalce gonimo sve dobijaju šta gore protiv neke države da rade, dodao je Vučić.

Povećano dejstvo pripadnika obavještajnih agencija na teritoriji Srbije je i sa istoka i zapada, kaže Vučić. Tako su došli i do podataka da je visoki funkcioner Uprave kriminalističe policije Srbije odavao operativne podatke stranim službama i protiv njega se vodi postupak.

– Ne ljutim se ja na te sa moćnih svjetskih službi ,možda je njima to posao, a ne mogu da vam objasnim moj bijes zbog Srba koji rade za njih i koji ne rade za svoju zemlju, zaključio je Vučić.

Bez obzira na cijenu koju bi on mogao lično da plati i drugi ljudi službe bezbjednosti, Vučić je najavio je da će u narednom periodu procesuirati druge koji misle da je dozvoljeno da se operativni podaci da službenicima stranih ambasada.

Vučić je poručio da je Srbija zadovoljna rezultatima borbe protiv krimanala i korupcije u pos1ednja tri mjeseca i dodao da će Srbija do kraja godine nekoliko puta žestoko udariti po kriminalcima.

RTRS