Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da svjedočenje lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića u Prištini samo u zemlji kakva je BiH ostaje izvan pažnje institucija i agencija koje treba ozbiljno da se posvete svom poslu.

Špirić je ocijenio da je posebno interesantno da prvi put neko iz bošnjačkog političkog establišmenta daje osvrt na uzroke i početak rata.

– Način na koji Radončić govori o plaćanju sada vodeće bošnjačke političke partije za ubistvo srpskog svata, što je bio uzročnik rata, a o tome i mi govorimo dvadeset godina, nije naišlo na prijem na koji bi sada, valjda, trebalo da naiđe – rekao je Špirić.

On je ocijenio da ovo može biti novi početak za bolje odnose u BiH, ali i da pokaže nešto što ne bi bilo dobro – da je bošnjački politički establišment i dalje u raljama “sive zone”.

Radončić je, kao svjedok Tužilaštva u slučaju “Naser Keljmendi” u Osnovnom sudu u Prištini, izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić najavio dva dana prije smrti.

Izvor: SRNA