Reagovala je Komunalna policija i utvrdila da je zbog kvara na obližnjoj pilani piljevina, umjesto u silosu, završila na ulicama i krovovima kuća.

Piljevina je prekrila snijeg u okolini pilane u prijedorskom naselju Urije. Mještani zbunjeni.

Vlasnik pilane tvrdi, do kvara na silosu, namijenjenom za deponovanje piljevine, došlo je usljed izuzetno niskih temperatura. Zakazalo je i nekoliko motora, pa je piljevina završila na ulicama i krovovima kuća.

“Sklopke su zakazale, kao i na silosu usitna grana. Izgleda najvjerovatnije prilikom mviče rada piljevine ono kako je vlažna mokra pa se napravio grumen i zatvorilo”, izjavio je Milenko Timarac, vlasnik preduzeća “TKT” Prijedor.

Po pozivima građana uviđaj je izvršila Komunalna policija. Naređeno je da se do otklanjanja kvara obustavi korišćenje silosa.

“Nakon više kontrola, 26-og smo izvršili kontrolni inspekcijski nadzor gdje smo sačinili zapisnik i konstatovali da je navedeno preduzeće otklonilo kvar na navedenom silosu, tako da nema dalje mogućnosti da se ta piljevina raspršuje na okolnu površinu. Protiv pravnog i protiv odgovornog lica biće irečene novčane kazne i izdavanje prekršajnog naloga”, rekao je Bojan Јakovljević iz prijedorske Komunalne policije.

Za prljanje javnih površina u procesu proizvodnje, za pravno lice predviđene su novčane kazne od 500 do 3.000 maraka, a za odgovorno lice od 50 do 300 maraka.

RTRS