Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje “Beograda na vodi” u Savskoj ulici u Beogradu je deaktivirana.

Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.

Zbog bezbjednosti su bile zatvorene ulice Savska 19-35 i poprečne ulice, Brodarska, kao i dio auto-puta u zoni mosta “Gazela”. Cjelokupani saobraćaj u okolini bio je zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Bomba je nedavno nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od kojih je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, zbog čega ne smije da bude pomjerana, već kako su najavili nadležni, bezbjedno će biti uništena na licu mjesta.

Bomba se nalazila u blizini mosta Gazela, a sa visokih zgrada koje gledaju u ovom pravcu mogao se vidjeti blagi dim u trenutku deaktiviranja.

– Mi smo u našem stanu u Savskoj čuli tupi zvuk i osetili blagi potres, ali ne jači od basa u diskoteci – rekli su  stanari ove ulice.

U 9.15 oglasila se prva dvotonska sirena za uzbunu, za koju očevici kažu da nije bila toliko glasna. Istog trenutka ulice su u potpunosti blokirane za saobraćaj i pješake.

U 9.24 ponovo se oglasila jednotonska sirena, koja predstavlja znak za prestanak opasnosti. Nadležni su ranije najavili da će deaktiviranje bombe trajti oko 10 minuta.

Savska i Sarajevska ulica, kao i most Gazela, ponovo su prohodni za vozila i pješake.

Izvor: Beta