Nemoguće je postići bilo kakvo jedinstvo, ako na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine nije bilo moguće postići dogovor u interesu Republike Srpske, rekao je za RTRS predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U SDS-u su ponovo pokazali podaništvo i snishodljivost prema bošnjačkoj politici na čelu sa SDA, dodaje, a ta politika nije u interesu srpskog naroda.

Cilj je bio da se postigne dogovor o ključnim pitanjima od važnosti za Srpsku i da se insistira da ta pitanja budu riješena, kaže predsjednik Srpske, a ukoliko ona ne budu na dnevnom redu da se tada ne učestvuje u radu zajedničkih organa.

“Najveći udar ovom procesu je to što su oni već danas potrčali u Savjet ministara. Oni misle da je to u redu, njihova priča je da oni to rade u interesu građana, a sva pitanja vezana za građane rješavaju se u entitetima”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da su se, prije današnje sjednice Savjeta ministara, srpski predstavnici morali dogovoriti oko važnih pitanja, kao što je mehanizam koordinacije, koji i dalje ne funkcioniše.

“Trebalo je da kažu mi predlažemo ove pravilnike, ako ih odbiju, da kažu- doviđenja”, rekao je Dodik.

Dodik je navodi da je, nakon jučerašnje sjednice Parlamenta Srpske, postalo jasno da je Ivanić ostavljen od strane Saveza za promjene da se sam u Sarajevu bori sa revizijom presude.

“Mi smo i ranije tražili da se sazove sjednica Predsjedništva BiH. Јa sam zahvalan Ivaniću što je to uradio, jer je Predsjedništvo mjesto gdje o tome treba da se odlučuje”, rekao je predsjednik Srpske za RTRS.

RTRS