U samo dva dana na području Prijedora vatrogasci, pripadnici TVJ Prijedor, ugasili su čak sedam šumskih požara, potvrdio je Radenko Petrić, vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom u TVJ Prijedor.

Posljedni požar ugašen je danas oko 16 sati na području Gornje Ravske kod Prijedora.

Mještanin Ivan Begić rekao je da su vatrogasci nakon dojave stigli za svega 20-tak minuta. Dodaje da je pozvao i mještane koji su pomagali vatrogascima da što brže lokalizuju požar.

– Okupilo se nas desetak. Bodo Milinković, Anto Čavlović i ja smo s naprtnjačama pomagali vatrogascima da ugase požar. Požarna linija bila je duga oko kilometar, a požar je ugašen za oko pola sata – kazao je Begić.

Uzrok svih sedam šumskih požara je, prema riječima Radenka Petriča, ljudski nemar.

Iz TVJ Prijedor uputili su ozbiljan apel mještanima da prilikom paljenja korova budu oprezni i da se pridržavaju uputstava koja tim povodom stižu od vatrogasaca.

Isti apel u ime CJB Prijedor uputila je i portparolka Zvezdana Alendarević, koja je mještane pozvala na oprez prilikom paljenja vatre na otvorenom, jer mala nepažnja može napraviti prilične probleme, pa čak dovesti do neželjenih i tragičnih posljedica.

Inače TVJ Prijedor mještanima stoje na raspolaganju, savjetima ali i opremom koju mogu dobiti na revers.

Avaz