Turistička organizacija grada Prijedora uputiće poziv institucijama, organizacijama i privrednicima voljnima da ugoste predškolce u projektu “Mali turisti”, koji je prošle godine realizovan po prvi put u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i Dječijim vrtićem “Radost”.
Direktor gradske Turističke organizacije Amira Ganić rekla je da je projekat jedinstven u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja i namijenjen je najmlađima i njihovom upoznavanju sa sredinom u kojoj žive iz perspektive turiste i osnovnih turističkih lokacija u Prijedoru.

“Turističke rute vodiće animatori obučen u `Šeširdžiju`, lika sa prvog prijedorskog murala, a, osim njega, ove godine ćemo imati još zanimljivih učesnika koji će u ulozi malih turista iz raznih zemalja kroz obilaske destinacija izvoditi performans. To postavlja temelj za buduće turističke rute i povećava zainteresovanost za turističko bogatstvo koje imamo da ponudimo”, rekla je Ganićeva Srni.

U turističkom pohodu trebalo bi da učestvuju sve predškolske grupe iz svih objekata Dječijeg vrtića “Radost” kako bi obišli turističke znamenitosti grada, te upoznali njegovu istoriju i tradiciju na interesantan i interaktivan način.

Među mogućim odredištima su muzej, biblioteka, pozorište, galerija, bioskop, spomen kuća porodice Stojanović, gradska čitaonica, muzička škola, pravoslavna i katolička crkva, džamija, gradski murali, stari grad, ljetna bašta, edukativna staza “Upoznaj Prijedor”, Turistička organizacija, aerodrom “Urije” i tenis klub, te rudnik “Arselor Mital” i keksara “Mira”.

SRNA/RTRS