Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, tvrdi da ima dokumentaciju koja će baciti novo svjetlo na pozadinu oko prodaje Rudnika željezne rude Ljubija, a koju će predočiti poslanicima tokom rasprave o prodaji rudnika.

Naime, kako tvrdi Čavić, on posjeduje dokumentaciju o tajnom sastanku decembra prošle godine u Beču, kao i o sastanku u Palati Republike ove godine na kojima je dogovorano kako će Israeli Investment Group preuzeti ostatak državnog kapitala u Ljubiji.

“Raspolažem kredibilnim informacijama da Arcelor Mittal zbog svega ovog razmišlja da sve ovo napusti, da u Željezari Zenica promijeni način proizvodnje što bi značilo da će 800 radnika ostati bez posla i kraj za Željeznice RS“, rekao je Čavić.

Dodao je da će danas imati sastanak sa izraelskim ambasadorom i da će od njega tražiti informaciju o Israeli Investment Group i Evgeniju Zotovu kao njenom direktoru.

“Imam informacije da u Izraelu postoji kompanija sa takvim imenom, ali da se bavi obrazovanjem i da nema nikakve veze sa rudarstvom“, rekao je on.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo smatra da će ukoliko budu prodate akcije “Ljubije”, biti pričinjena šteta radnicima i ovom preduzeću, a korist izvući “Arselor mital” i “Izrael investment grupa”.

Izvor: Nezavisne novine/ SRNA