Inspektori MUP Livanjskog kantona, kako se nezvanično saznaje, otkrili su identitete trojice osumnjičenih članova lokalne bande koja je izvršila krvavu oružanu pljačku banke u Drvaru u kojoj je teško ranjen policajac.

Međutim, sva trojica su trenutno u begu i za njima bi uskoro trebala biti raspisana međunarodna poternica. Jedan od njih im je i od ranije poznat, a bio je i osuđivan.

On je kako se sumnja i predvodio grupu, te po život opasno ranio policajca. Trenutno se, nalazi u Srbiji, čije takođe ima državljanstvo. Ostala dvojica su, kako se sumnja, s plenom pobegli iz BiH. Više detalja se nije moglo dobiti u cilju istrage, piše pogled.

– Sve su pokupili. Ispraznili sef, bankomat i blagajnu s pulta. Prema poslednjoj računici, oteli su gotovo 400.000 maraka. Odmah po otvaranju, dok ih je jedan čekao vani, dvojica očito veštih pljačkaških profesionalaca s potkapama i crnim gumenim maskama na glavama razbila su staklo i vrata, razoružali čuvara i od jedne od ukupno tri službenice, koje su ležale na podu, tražili da im otključa šifrirane blokade. Prethodno su prekinuli alarm i radili kao po tačno isplaniranim uputstvima – ispričala je ranije rodbina radnika banke.

U razmeni rafalne vatre, pri begu su teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), radnika PP Drvar, pa ubrzo na prevoju Oštrelj zapalili ukradenog audija A4, splitskih registracija.

Drugim automobilom pobegli su prema RS preko Petrovca.

Uprkos blokadi čitavog područja, kao i podizanju specijalaca iz Livna i Banjaluke, te helikopterima i graničarnoj policiji, razbojnici su uspeli pobeći s bogatim plenom.

Pogled/EuroBlic