Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svojim postupcima i pokazivanjem naklonosti prema radikalnim islamskim grupama i pojedincima već duže vrijeme kompromituje ovu instituciju BiH, piše “Dnevni avaz”.

List navodi da je široj javnosti odavno poznato da Izetbegović gotovo nikada nije krio svoju proosmansku i panislamsku orijentaciju, kao i da je cijeli svijet bio zgrožen njegovim fotografijama sa radikalnim islamskim predsjednikom Mahmudom Ahmedinedžadom, kojeg je cijela zapadna civilizacija izopštila i tretirala kao čovjeka sa crnih lista.

Izetbegović je u svom kabinetu primio delegaciju “Muslimanskog bratstva” i fotografisao se sa njom, iako je ta organizacija zabranjena u Egiptu, a aktuelna administracija u Vašingtonu, prema navodima medija, ozbiljno razmatra opciju da ih stavi na crnu listu terorističkih organizacija svijeta sa “Isilom”, “Al kaidom” i “Boko Haramom”.

“Dnevni avaz” piše da je fotografija Izetbegovića sa navodnim biznismenom Maddžidom Alijem nova degradacija međunarodne pozicije i bezbjednosnih struktura BiH jer to lice ima tri različita i falsifikovana pasoša.

List navodi da je nesposobnost Izetbegovića da vodi BiH iskazana u mnogo primjera, ali da najveću cijenu plaćaju Bošnjaci koje već doživljavaju kao radikalnu populaciju.

Izvor: SRNA/RTRS