U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i veoma vruće sa dnevnom temperaturom do 38 stepeni Celzijusovih, ponegdje i višom.

Poslije tropske noći u pojedinim mjestima na sjeveru i jugu, gdje se temperatura vazduha neće spuštati ispod 20 stepeni, jutro će biti toplo.

Tokom dana preovladavaće sunčano i veoma vruće. Počeće da duva umjeren jugo, ponegdje i pojačan, zbog kojeg će temperatura vazduha porasti u odnosu na vikend, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od 18 do 24, a najviša dnevna od 33 do 38 stepeni Celzijusovih, lokalno na sjeveru i stepen viša. Malo svježije biće na planinama.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju tropsku vrućinu. U utorak, 11. jula, biće veoma vruće sa dnevnom temperaturom od 32 do 37 stepeni Celzijusovih. Јedino su uz rijeku Savu krajem dana i uveče mogući kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Sunčano i veoma toplo biće i u srijedu, 12. jula, ali će temperatura vaduha biti malo niža u odnosu na prethodne dane, a popodne i uveče na istoku je moguće nestabilno vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35 stepeni.

Od četvrtka, 13. jula, temperatura vazduha opada, mjestimično će biti kiše i pljuskova, jedino će na jugu biti sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31 stepen, na jugu oko 35 stepeni Celzijusovih.