Pre nego što se upustite u vezu sa razvedenim muškarcem, bilo bi dobro da znate nešto više o njemu, kao i braku iz kojeg je izašao.

Kada se razveo?

Kada razmišljate o vezi sa razvedenim muškarcem, ne smete brzati. Saznajte koliko je prošlo otkako se razveo. Ovo će vam pružiti uvid u to šta je radio sa drugim ženama i koliko ih je imao nakon razvoda. Takođe, pomoći će vam da shvatite da li ste mu samo usputna afera ili je zaista emotivno spreman da se zabavlja s drugima.

Razlog zašto se razveo

Ovo je zapravo i nepotrebno reći, ali jako je važno da znate zašto se razveo. Možda vam neće tako lako otkriti ali objasnite mu da ne želite da stupite sa njim u ozbiljnu vezu dok vam to ne podeli. Proverite preko prijatelja da li je njegova priča tačna.

Koliko je emotivno stabilan?

Posmatrajte ga, kako se ophodi prema vama, kako reaguje na neka vaša pitanja i postupke. Jer, ako uletite u vezu s muškarcem koji još uvek nije preboleo razvod vama će biti još gore. Ne treba vam neko ko je još uvek emotivno nestabilan i ima strah od vezivanja.

U kakvim je odnosima s bivšom ženom?

To vam možda ne izgleda kao nešto bitno u početku, ali kako budete išli ka ozbiljnoj vezi njegov odnos s bivšom može uticati na vas. Da li su i dalje ljudi jedno na drugo ili su nastavili svoje živote? Da li je i dalje u kontaktu s njom, ako jeste primećujete li da je emotivno vezan za nju?

Da li je spreman da nastavi dalje?

Vrlo je moguće da on želi da se zabavlja s vama samo kako bi brže preboleo razvod. Ovo nije odličan razlog i svakako nije fer prema vama. Ukoliko vam se zaista dopada, onda budite pažljivi i obratite pažnju na to šta tačno hoće od zabavljanja s vama.

B92