Nastava u Srpskoj počinje u petak, 1. septembra.

Ranija izdanja udžbenika za osnovnu i srednju školu već su u knjižarama, a štampaju se i novi. Iz Zavoda za udžbenike najavljuju – sve knjige biće u prodaji do 20. avgusta. Cijene ostaju iste.

Đaci još uživaju, a roditeljske brige već počinju. Nova školska godina je na pragu, a to znači izdvajanja za knjige, pribor. Cijene udžbenika jesu na nivou prošlogodišnjih, ali neizbježan je atak na porodične budžete.

Većina udžbenika već je na policama knjižara, gužvi nema.

U štampi je oko 15 novih udžbenika za sve razrede osnovnih škola. Prvačići i učenici drugog razreda osnovnih škola i ove godine udžbenike dobiće besplatno, a za niže razrede osnovne škole najskuplji komplet, za četvrti razred iznosi 97,50 maraka.

U višim razredima najskuplji su udžbenici za osmake 156,50 maraka. Cijene kompleta su bez drugog stranog jezika, a od ove godine svi osnovci Engleski jezik će izučavati iz domaćeg kompleta udžbenika, čija je cijena 20 maraka.

Oko 10 udžbenika za srednje škole još je u štampi, a pojedini su u proceduri odobravanja. Prosječna cijena srednjoškolskih udžbenika iznosi 9,90 maraka.

RTRS