U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano i malo toplije vrijeme uz prijatnu temperaturu, do 23 stepena Celzijusova.

Јutro će biti hladno i pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje uz pojavu magle. U pojedinim predjelima magla će se zadržavati do sredine dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do sedam, na jugu do 12, u višim predjelima oko nule. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 18 do 23, na jugu do 25, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 3. oktobra, ujutro će biti hladno i pretežno vedro, ali uz malo višu temperaturu nego prethodnih dana. Tokom dana biće toplije i sunčano, na zapadu i sjeveru postepeno naoblačenje koje popodne donosi slabu kišu. Uveče i noći ka srijedi kiša će se širiti ka jugu i istoku.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do devet, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 4. oktobra, ujutro će biti oblačno uz slabu kišu, a na istoku nešto jače padavine. Do sredine dana kiša će prestati da pada, uz razvedravanje od zapada i juga. Na istoku će slaba kiša padati i tokom dana, a popodne i u ovim predjelima biće suvo uz postepeno razvedravanje.

Јutarnja temperatura vazduha biće od devet do 14, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 15 do 21, na jugu do 24, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 5. oktobra, jutro će biti hladnije i pretežno vedro. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, na sjeveru i zapadu popodne će biti umjereno oblačno. Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do devet, na jugu oko 12 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 25, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH danas je suvo, sunčano i prijatno vrijeme.

Vjetar će biti slab, na sjeveru sjeveroistočni, a u ostalim područjima, uglavnom, jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica tri stepena Celzijusova, Han Pijesak 12, Mrakovica i Čemerno
13, Krupa na Uni, Sokolac 15, Istočno Sarajevo, Gacko i Kalinovik 16, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Banjaluka, Nevesinje i Srbac 17, Zvornik, Bijeljina, Doboj, Livno, Sarajevo i Bugojno 18, Foča, Tuzla 19, Rudo i Višegrad 20, Bileća i Trebinje 21, Neum 22, a Mostar 23 stepena Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS