Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić,ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković te predstavnici institucija i ustanova,  prisustvovali su danas (27.10.2017.) obilježavanju Krsne slave humanitarnog udruženja Kolo srpskih sestara u Prijedoru, Svete Petke.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je za Vladu Srpske veoma važno djelovanje humanitarnih udruženja poput Kola srpskih sestara, te da u ovom ministarstvu postoji grant namijenjen za rad udruženja koja se bave ovim aktivnostima.

Ona je pohvalila rad  ovog udruženja, rekavši da su primjer kako treba humanitarno djelovati.

“Prijedor je jako aktivan, četiri godine od kada grant postoji u prosjeku se za ovo udruženje izdvaja oko 10.000 KM godišnje. Njihov rad je kvalitetan, projekti su uvijek prvi, a pravdanje svih utrošenih sredstava uvijek besprijekorno”, rekla je Rešićeva.

Ona je dodala da je grant za humanitarne organizacije veoma važan i da prati one sredine i probleme gdje Vlada Republike Srpske ne može da stigne i sve ih obuhvati.

“Važna su nam ovakva udruženja i važno nam je njihovo djelovanje, jer je bitno da dođemo do svih ljudi”, istakla je Rešićeva.

Predsjednica Kola srpskih sestara Prijedor Jadranka Mijić rekla je da već 24 godine obilježavaju krsnu slavu – Svetu Petku, prateći put zaštitnice žena, bolesnih i siromašnih.

“Planiramo izgradnju kuće za porodicu Milinković iz Gornjeg Jelovca u saradnji sa Crvenim krstom i Udruženjem porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske”, najavila je Mijićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je Kolo srpskih sestara jedno od udruženja u gradu koje je od velikog značaja za građane, a posebno je istakao njihov humanitarni rad.

“Ovo druženje oko slavske trpeze prilika je da se razmijene informacije i dogovore buduće aktivnosti”, rekao je Đaković.

DNS