Pojedini svetski stručnjaci, među njima su i naučnici sa Univerziteta u Arizoni, sproveli su istraživanje čiji rezultati veoma pogoduju maminim sinovima. Ispostavilo se da “mamini sinovi” imaju bolje komunikacijske veštine i da više saosećaju sa drugima.

“Muškarci koji su privrženi majkama češće će biti u zdravim, monogamnim vezama”, kaže terapeutkinja za parove Rejčel Suzmen iz Njujorka, dok autor istraživanja Karlos Santos ističe:

“Muškarci koji su u detinjstvu, a i posle toga, ostali vezani za svoje majke godinama, upijali su njihovo ponašanje i odnos prema ljudima. Verovatno su se zbog toga oduprli muškim stereotipima, kao što su agresivnost i nestabilnost u vezama”.

Ključni trenutak je pubertet, kada majke treba da “abdiciraju” sa trona i da svoje sinove prihvate kao odrasle momke.

Bračni terapeut Skot Halcmen rekao je da “mamini sinovi” više pokazuju svoja osećanja, da su im potrebe žena prioritet, da znaju da saslušaju i razumeju ženu, te da svoju pažnju prema ženama preusmeravaju i u spavaću sobu.

Međutim, ma kako se činilo dobrim to što otvoreno pričaju o svojim osećanjima, katkada u tome mogu i da preteraju. Partnerka bi trebalo da ga podstiče da se ponaša muževnije i da radi muške poslove, uz objašnjenje da joj je to veoma seksi.

Na taj način će poslati poruku da je privilegovana time što je on veoma osećajan, ali i da voli muževnost.

B92