U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplo, vjetrovito i pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Krajine.

Јutro na sjeveru umjereno, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, mjestimično sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Krajine, a u ostalim krajevima suvo, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana preovladaće pretežno oblačno, toplo i vjetrovito vrijeme. Kiša će padati povremeno na jugu i jugozapadu, a u ostalim predjelima biće pretežno suvo sa kraćim sunčanim intervalim.

Duvaće južni vjetar, umjeren i jak, na jugu i zapadu kao i na planinama povremeno olujne jačine.

Јutarnja temperatura vazduha od nula na istoku do osam na zapadu, a najviša dnevna od osam do 16, u višim predjelima pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura u 7.00 časova: Rudo minus jedan, Višegrad nula, Srbac jedan, Gradiška dva, Zvornik i Novi Grad tri, Banjaluka, Doboj i Gacko četiri, Bijeljina, Bileća, Tuzla, Zenica i Nevesinje pet, Trebinje, Sokolac i Livno šest, Brčko sedam, Mrkonjić Grad i Bugojno osam, Sarajevo i Široki Brijeg devet, Mostar i Bihać 10, Ribnik 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS