U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti suvo, sunčano i malo toplije vrijeme, uz postepeno naoblačenje i dnevnu temperaturu vazduha do devet stepeni Celzijusovih .

Јutro hladno uz mraz i pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na zapadu i sjeveru postepeno naoblačenje, a uveče i na istoku. U noći pretežno oblačno i suvo.

Dnevna temperatura vazduha biće od dva do devet, u višim predjelima od minus jedan. Vjetar će biti slab južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica mins 11 stepeni Celzijusovih, Gacko i Livno minus osam, Ribnik, Han Pijesak, Mrkonjić Grad, Šipovo i Bugojno minus šest, Kalinovik i Tuzla minus pet, Krupa na Uni, Srbac, Banjaluka, Sokolac, Istočno Sarajevo i Sarajevo minus četiri, Mrakovica, Bileća, Prijedor, Srebrenica, Bijeljina minus tri, Novi Grad, Zvornik, Doboj minus dva, Foča, Višegrad, Rudo nula, a Trebinje i Mostar jedan stepen Celzijusov.

Snijega jutros ima na Mrakovici 11 centimetara, na Sokocu 10, u Gacku sedam, Ribniku šest i Mrkonjić Gradu i Han Pijesku pet centimetara.

Izvor: SRNA/RTRS