Kada prođe božićno okupljanje i novogodišnja žurka, dolazi do rješavanja neraščišćenih računa, a postoji jedan datum kada se parovi najviše razvode, piše Lepa & srećna.

Jedna od najvećih engleskih agencija za savjetovanje parova dobija najviše poziva u januaru poslije praznika. Poučeni dosadašnjim iskustvom, stručnjaci ističu da je 8. januar najrizičniji dan za parove i da tog dana ima najviše zahtjeva za razvod. Tu tvrdnju potvrđuju i advokati koji najviše zahtjeva za razvod braka dobiju kada se vrate na posao poslije prazničnog odmora.

Međutim, ovo ne važi za stabilne parove, već za parove čiji je odnos i prije praznika bio klimav i nesiguran, a praznični stres uzrokovao je još nezadovoljstva, pa nije ni čudo zašto je baš 8. januar okidač za raskid.

Također, mnoge prevare tokom praznika isplivaju na površinu što pokazuje i iskustvo žene koja je zahtijevala razvod nakon što je stigao račun za skupocjen ženski sat koji se nije našao ispod njene novogodišnje jelke.

Mnogi ističu da bi razvod lakše podnijeli uz savjete i emotivnu podršku, pa ako ne osjećate da ste u nezdravoj vezi, potražite pomoć prijatelja, porodice i stručnjaka.