Članovi muzičkog sastava „Katera“ održali su humanitarni koncert za liječenje jednogodišnjeg dječaka, Aleksandra Gajića iz Zvornika, a ujedno i predstavili svoj  novi spot za pjesmu „Katera“.

Koncert je održan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Ulaz je bio slobodan, a posjetioci su svoje priloge mogli ostaviti na ulazu u salu.

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva je prisustvovao ovom koncertu i u skladu sa svojim mogućnostima su pomogli liječenje ovog dječaka.

Takođe, jedan od načina da se pomogne je i humanitarni broj „M:tela“ 1415 koji je u funkciji od 1. januara. Pozivom na ovaj broj daruje se jedna KM za Aleksandrovo liječenje.

Jednogodišnji Aleksandar Gajić iz Glumine kod Zvornika, koji boluje od agresivnog tumora na malom mozgu, smješten je na kliniku „Švabing“ u Minhenu.

„Aleksandrovo stanje se pogoršalo jer se tumor vratio na nezgodno mjesto i ne može biti hirurški odstranjen, već će liječenje biti nastavljeno terapijama“ – rekao je Željko otac malog Aleksandra.

On je podsjetio da je za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra potrebno 391.100 evra, koliki je bio predračun, i izrazio nadu da će cijena liječenja ostati ista, iako se tumor vratio.

MS „Katera“ je večeras predstavio i spot za pjesmu „Katera“ koja je nastala kao plod želje ljudi sa teritorije opštine Istočna Ilidža, jer oduvijek postoji želja da se stari grad Katera ponovo probudi u nekom novom ruhu. Katera je ljubavna pjesma u kojoj se na zanimljiv način prepliću ličnosti vezane za stari Gradac. Takođe se na slikovit način opisuje postojanje manastira Svetog Ilije za koji postoje podaci i čiji se porušeni temelji i danas nalaze na lokalitetu istoimenog starog Gradca.

Katera