Na repertoaru Kina “Kozara” od 25 do 31. januara nalaze se filmovi Patuljci sa naslovnih strana i – Lavirint: Lijek smrti 3D

Patuljci sa naslovnih strana

Termin – 25.- 31.01. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 100 minuta

Žanr – Komedija

Glavne uloge – Gordan Kičić, Boris Milivojević, Tamara Krcunović

Režija – Milorad Milinković

Nikola je vodeća zvijezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vrijeđa ljude koji se na taj šou prijave i zbog toga je jako cijenjen i odlično plaćen. Njegov najbolji prijatelj Zoran je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Nikolin život počinje da se mijenja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade djevojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvijezdu. Smještaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to zapravo namještaljka, tj. skrivena kamera koju podmeću njemu?

– Lavirint: Lijek smrti 3D

Termin – 25.- 31.01. u 20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 142 minuta

Žanr – Akcija, SF

Originalni naziv filma – Maze Runner: The Death Cure 3D

Glavne uloge – Rosa Salazar, Thomas Brodie-Sangster, Dylan OBrien

Režija – Wes Ball

Posljednji dio globalno popularne filmske trilogije bazirane na serijalu knjiga autora Jamesa Dashnera. U posljednjem poglavlju Lavirint sage, Thomas vodi svoju odbjeglu grupu na posljednju i najopasniju misiju. Kako bi spasili svoje prijatelje, moraće ući u legendarni Last City, lavirint koji kontrolira WCKD i koji je ujedno i najsmrtonosniji lavirint do sad. Onaj ko preživi, dobiće odgovore na pitanja koja ih muče od prvog dolaska u lavirint.

prijedor24h