Nermin Šišić (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka, i djetetova majka Jelena Jovović stigli su na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gdje će ih ispitati tužilac Zoran Vučinić.

Dječak je jutros preminuo od povreda zadobijenih nakon što je pretučen.

Kako saznaje CdM saznaje početak današnjeg saslušanja je kasnio, jer osumnjičene, navodno, niko od advokata ne želi da ih brani.

Saslušanje u Višem tužilaštvu (Foto: CdM)

Iz policije je saopšteno da je Nermin Šišić iz Tuzle uhapšen jer je osmnjičen da je ubio dječaka, a majka dječaka Jelena Jovović je privedena zbog sumnje da nije ispunjavala porodične obaveze.

„Policiju su juče zaposleni iz podgoričke Hitne pomoći obavijestili da je iz ulice Radosava Burića u Podgorici, u Dječiju bolnicu KCCG transportovalo maloljetno dijete muškog pola staro 15 mjeseci sa vidljivim tragovima nasilja“, saopštila je Uprava policije.

 

Dovođenje na saslušanje (Foto: CdM)

Policija sumnja da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, te da je majka dječaka Jelena Jovović tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je danas preminulo.

CDM