Još jedna krađa dijelova automobila koje su u posljednje vrijeme učestale na području Bugojna i proteklog vikenda je iznenadila stanovnike ovog grada.

Kako javlja Bugojno danas, muškarac iz tog grada je na parkingu jedne od zgrada automobil, koji je prethodno uredno parkirao, zatekao bez točkova i podignut na kamenice.

Nepoznati kradljivci odnijeli su gume s automobilima, zajedno sa felgama.

Nedavno se u Bugojnu dogodila slična krađa, kada su lopovi također ukrali dijelove automobila koji je bio parkiran u garaži u mjestu Podgaj.

Policija pretpostavlja da su namjeravati ukrasti vozilo “golf 5”, a kad im to nije pošlo za rukom, sa auta su skinuli vrata, branik i druge dijelove, među kojima su čak i mirisi te prostirke iz unutrašnjosti automobila.

Nakon ove krađe, u javnosti se pojavila informacija o još jednoj sličnoj, u istom mjestu. U tom slučaju radilo se o pokušaju krađe “golfa 5” koji je bio parkiran u Vrbas naselju.

Lopov ili više njih su pokušali otvoriti gepek na dvije strane, a nakon što nisu uspjeli, razbili su zadnju šajbu i ukrali štop svjetla.Izvor: Faktor/Bugojno danas