Štrajk u Prijedoru! Fudbaleri jesenjeg prvaka Republike Srpske Rudar Prijedora danas nisu izašli na trening jer su tražili zaostale ugovorne rate. Tako trener Zlatko Jelisavac umjesto planiranog rada suočio se sa obustavom treninga, a svi igrači su jedinstveni u svojim namjerama, tako da je petak bio neplaniran “slobodan dan”.

Nakon prijateljske utakmice protiv Slobode iz Mrkonjić Grada (0:0) “rudari” su se dogovorili da ne treniraju dok im se novac ne isplati, a kako smo saznali radi se o trećem dijelu ugovornih obaveza. Zbog novonastale situacije pod velikim znakom pitanja je i prijateljska utakmica u Banjaluci protiv Željezničara koja je zakazana za subotu.

Prema informacijama iz Grada na Sani za sutra ujutro je zakazan sastanak klupskih struktura sa stručnim štabom, a stav igrača će iznijeti kapiten Nemanja Marić, koji je zadužen od saigrača da iznese njihov zahtjev da nema treninga ni utakmica dok se novac ne uplati na njihove račune.

Već duže vremena u Rudar Prijedoru tinjaju razmimoilaženja mišljenja pojedinaca u rukovodećim strukturama delegiranih od tri glavna sponzora. Sve se to događa poslije osvojene titule jesenjeg prvaka u sezoni kada klub slavi veliki jubilej – 90 godina postojanja i rada.

Ako se po jutru dan poznaje “rudari” bi na proljeće mogli da zalutaju sa šampionskog puta i povratka u Premijer ligu BiH.

SportDC