Šta natera oca da pokuša da ubije svoje dete od Miroslava Mitića (33) nećemo saznati. On je podlegao povredama nakon što je svom silom udario u automobil na putu Niš – Leskovac, a njegovog šestogodišnjeg sina smrti je spasila pribrana reakcija drugog vozača.

Ipak, dva dana nakon tragedije na drumu komšije iz Niša, gde je Mitić poslednju godinu živeo sam sinom, nakon što ih majka njihovog deteta napustila, ne mogu da poveruju šta se desilo i da je digao ruku na sebe i dete. Pričaju da je Miroslav bio dobar sa svim komšijama, kao i prema dečaku.

Kuća u Nišu u kojoj je živeo Mitić sa sinom FOTO: B. JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Kuća u Nišu u kojoj je živeo Mitić sa sinom

Ali, opasnosti je bilo, pričao je da će se otrovati sa detetom ako mu policija dođe na vrata zbog krađa. I svi su ozbiljno shvatili njegove reči, ali nekako verujući da ipak neće da ostvari takav užasan naum, jer je mnogo voleo svoje dete.

 

Međutim, on je to i pokušao da ostvari. U četvrtak veče pozvao je policiju u Nišu, gde je živeo, i rekao im da će ubiti sebe i sina u svom rodnom mestu, selu Bobište kod Leskovca, i da će ga “odvesti u drugi, bolji svet”. Potom je ukrao automobil “golf 2” i krenuo iz Niša gde je živeo, put svog rodnog sela Bobište kod Leskovca. Policijske patrole rasporedile su se kako bi ga sprečile, jurili su ga po putu, međutim, on se zakucao u automobil koji je putem vozio ispred njega.

– Njegov automobil je bio sakriven kod jednu zgrade u naselju, ali ga je slučajno podigao „pauk“, tako da je ostao bez kola. Onda je pokušao da pozajmi auto od jedne poznanice, koja ga je odbila, pa je verovatno zato ukrao njenog sivog „golfa 2“. Kada je uzeo sina, kolima su svratili do jedne druge žene, kojoj je Miroslav rekao: „Evo, poslednji put nas vidiš“, nagoveštavajući šta će da uradi – ispričale su nam komšije iz Avalske ulice.

FOTO: JUGMEDIA.RS / PRIVATNA ARHIVA

Komšije kažu da se Miroslav izdržavao tako što je povremeno dolazio na jedan lokalni otpad gde je prodavao staro gvožđe. Na ulici ga nisu četo viđali jer se praktično skrivao od kada su se doselili. Posle publikovanja afere krađe skoro tri kilometra ograde sa auto-puta u izgradnji i najava da bi počinilac mogao da dobije od dve do 12 godina zatvora, nije se pojavljivao u kraju.

– Dolazili su samo razni inspektori policije, koji su se raspitivali o njemu jer se sumnjalo da je on počinio tu krađu.

To ga je, po mišljenju komšija i navelo da preduzme monstruozan plan u nameri da ubije i sebe i dete.

Majka nije viđala dete

Mitić je poslednjih godina sam brinuo o detetu jer ga je supruga Snežana B. napustila i dete nije viđala. Navodno, otac koji je pokušao da ubije i sina u suludom činu, imao je dugove i kriminalni dosije. Takođe, komšije pričaju da nikada nije preboleo veliku porodičnu tragediju koja ga je zadesila pre sedam, osam godina kada je u njegovom rodnom selu Bobište lokalni kriminalac ubio njegovog oca i dedu.

Blic