Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji prokomentarisao je fotografiju na kojoj se vidi on sa ‘Noćnim vukovima’ koje je ranije nazvao terorističkom organizacijom.

FOTO: N1 / SCREENSHOT

– Vidite, vrlo mi je teško govoriti o tim fotografijama. Ja sam na neki način na još nekim fotografijama i vrlo je teško da ja govorim nešto o sebi i svom načinu rada u kontekstu nekih fotografija –  rekao je Mektić za N1.

Mektić je potvrdio da je fotografija verodostojna i da je nastala pre par godina.

– Svaki dan imam situaciju da se neko želi fotografisati. Danas sam imao zahtev u jednom objektu od nekih osoba da se fotografišu. To ne mora značiti ništa. Ovo je bilo pre dve godine, bio je Dan vojske RS i centralna proslava je bila na Romaniji, na opštini Sokolac gde sam bio pozvan. Imam nekoliko poznanika koji su me zvali da se slikamo i napravljena je fotografija. Verujte ja ne znam ko je bio na toj fotografiji, jesu li “Noćni vukovi” ili ne” – odgovorio je Mektić za N1.

Mektić je kazao da je danas imao neugodnu situaciju kada su ga 3-4 osobe zamolile da naprave “selfi” s njim.

– To ništa ne znači, bitno je kakvo ja mišlljenje imam o tome i kako se prema tome odnosim stavovima i radom. Zamislite da neko nađe sliku iz 4. razreda osnovne kada sam se slikao tamo s nekim – istakao je Mektić.

Ministar bezbednosti BiH je kazao da ne zna ako je bilo nekih osoba iz “Noćnih vukova” na toj fotografiji.

– Ako je neko tačno to projerio i uvidio da ima spornih osoba, onda OK, dozvoljavam da se kaže da je to propust, nisam bio dovoljno pažljiv i OK. Ja imam stav o tim stvarima, govorio sam o Noćnim vukovima i drugim organizacijama. Ne mogu garantovati da li će neko opet “uletiti” u fotografiju. Ni sa jednom osobom nisam imao kontakt, razgovore, ne znam ko su i šta su. Dozvoljavam da je moj propust, moja neopreznost i da trebam voditi više računa.”

“Dodikove poruke destruktivne, ne pružaju optimizam”

Mektić je istakao da su poruke Milorada Dodika, predsednika RS i lidera SNSD, destruktivne, te da “ne pružaju nikakvu vrstu optimizma i poverenja”.

– Njemu ističe drugi mandat u RS, ne može se tamo više kandidovati. On je predsednik značajne partije na čitavom prostoru BiH. Njegovo je legalno i legitimno pravo da se kandiduje, ali poruke koje šalje nisu u interesu budućnosti nikoga od građana ovdje, njegove poruke su destruktivne, ne pružaju nikakvu vrstu optimizma i poverenja. On govori o svađama, razgradnji, konfliktima, načinima na koji će izazivati razne vrste incidenata – rekao je Mektić komentarišući najavljenu kandidaturu Milorada Dodika za člana Predsedništva BiH na predstojećim izborima.

– Mi trebamo političke snage koje će raditi definitivno u interesu svih građana unutar BiH posebno sa pozicije na koju se kandiduje Dodik. Moramo raditi u interesu svih građana da se razvijamo i ekonomski jačamo da svi budemo zadovoljni, imamo dovoljno posla. To su poruke koje bi normalan političar trebao slati građanima u predizbornoj kampanji – rekao je Mektić.

EuroBlic