Danas se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje oblačno vrijeme.

Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera, rjeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu  prijepodne kiša ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Od večernjih sati do kraja dana u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus dva  i jedan stepen, na jugu zemlje između tri i šest stepeni Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu zemlje između devet i 14 stepeni Celzija.

U subotu u Republici Srpskoj i Federaciji BiH oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom i to uglavnom u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiri stepena. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka izmeđutri i šest, a najviša dnevna temperatura zraka na između devet i 14 stepeni Celzija.

U nedjelju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša koja će od poslijepodnevnih sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je pet do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus šest i minus tri. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između tri i šest, a u drugoj polovini dana temperatura zraka opada prema nuli.

U ponedjeljak u Republici Srpskoj i Federaciji BiH oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus devet i minus četiri, na jugu zemlje između minus dva i dva stepena Celzija.

prijedor24h