Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas u Banjaluci da ova stranka neće podržati kandidate SzP na predstojećim opštim izborima, jer se njihovi strateški pravci i koncepti budućnosti Srpske u potpunosti razlikuju.

– Njihov koncept ne govori o zaštiti subjektiviteta i ustavno-pravnog položaja Republike Srpske, nego o kupovini ljudi i postavljanju na funkcije u smislu njihovog podaništva i služenja politici koja je posvećena slabljenju Republike Srpske – rekao je Stevandić na konferenciji za medije.

On je istakao da o konceptu SzP-a, oslanjajući se na ranija iskustva, najbolje govori to što se predsjednik SDS-a ne odazove pozivu predsjednika Republike Srpske, a već sutradan se odazove pozivu Bakira Izetbegovića.

– Taj koncept ne može dobiti podršku građana Republike Srpske – zaključio je Stevandić.

On je naveo da će konačan stav Ujedinjene Srpske biti poznat nakon sjednice Glavnog odbora 3. marta, ali da je sigurno da će podržati kandidaturu Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

– Dodik bi bio najčvršći predstavnik interesa Republike Srpske , jer je on neko ko u ovom momentu ima najmanju podršku iz Federacije BiH, a znamo da je onaj ko ima najveću podršku iz Federacije najlošiji izbor za Srpsku – rekao je Stevandić.

On je istakao da Vukota Govedarica nije personalno dobro rješenje za kandidata za predsjednika.

RTRS