U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a popodne i u večernjim časovima padaće snijeg.

Јutro će biti veoma hladno uz jak mraz i umjereno oblačno vrijeme, a tokom dana uslijediće sunčani periodi uz postepeni rast temperature vazduha i naoblačenje sa zapada i juga.

Popodne će na jugu najprije padati snijeg i postepeno će preći u kišu, dok će na zapadu padati snijeg koji će se širiti prema istoku i do večeri zahvatiti sve krajeve, saopšteno je ih Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 17 do minus 11, na jugu od minus sedam do minus jedan, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu od dva do šest stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus 20, Kalinovik i Mrakovica minus 10, Sokolac minus devet, Bijeljina, Sarajevo, Tuzla, Gacko, Han Pijesak, Srebrenica i Gradačac minus sedam, Mrkonjić Grad, Bihać, Bugojno i Livno minus šest, Zvornik, Brčko, Nevesinje, Novi Grad, Šipovo i Јajce minus pet, Banjaluka, Prijedor, Ribnik, Rudo i Sanski Most minus četiri stepena Celzijusova.

U Zenici su danas u 13.00 časova izmjerena minus tri stepena, Foči i Višegradu minus dva, Bileći minus jedan, Mostaru, Trebinju i Grudama jedan, a u Stocu dva stepena Celzijusova.

Izvor: SRNA/RTRS