Miloš je izašao iz prodavnice i kretao se pešice asfaltom, velikom brzinom na njega je naleteo “pežo 406”

Đorđe Tomić (38) koji je pokosio autom svog komšiju Miloša Jovanovića (19), produžio je do obližnjeg kafića, ušao unutra i rekao: “Ja sam izgleda nekog ubio!”

Ovo se dogodilo u subotu, oko 19.30, u prigradskom naselju Jelenča kod Šapca, a da nevolja bude veća, kod vozača je zabeleženo 1,8 promila alkohola u krvi.

Prema navodima očevidaca, kojih je zaista mnogo u Jelenči, Miloš je izašao iz prodavnice “Transkom” i kretao se pešice asfaltom. Velikom brzinom na njega je naleteo “pežo 406”, a nesrećni mladić, kada su mu pritrčali, nije uopšte davao znake života.

Dok se oko tela okupljalo mnoštvo ljudi, kako su nam ispričali meštani, vozač je, navodno, otišao do svoje kuće da se presvuče. I potom se pojavio na licu mesta gde su, kao neka vrsta podrške, stigli i njegovi ukućani.

Foto: Telegraf

A u domu Jovanovića, koje od Tomića deli tek jedan sokak i još jedna kuća, rečima se ne može opisati šok i tuga.

– Rekao je samo da će do kladionice da uplati jedan tiket od 30 dinara i odmah se vraća. Odgovorila sam mu: gde ćeš, sine, kad je ovako hladno i već je pao mrak. Ali on veli da mora da ide. Obuče se i ode… – plače majka Vinka, i ne može da završi rečenicu.

Pored nje, na kauču u dnevnoj sobi, sedi komšinica i, dok je grli i teši, objašnjava da je mnogo pre nesrećne majke čula za saobraćajku, ali da niko nije hteo da javi Vinki dok se nisu uverili da je zaista reč o Milošu. Prepoznao ga je, po zelenoj jakni, jedan meštanin koji je pokrio telo na drumu.

– Suprug Života još ne zna šta se dogodilo i ne znam kako ću mu reći – plače Vinka:

– Otišao je na “Banjicu” da operiše kuk. Molila sam lekare da ga sutra otpuste, kako bismo sina sahranili.

Stariji Miloševog brat, 23-godišnji Mirko, kaže da ne zna kako će bez brata…

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

– Bili smo bliski i ceo život upućeni jedan na drugog. On će za mene uvek biti prisutan – priča nam Mirko, dok mu se trese brada. Kapuljačom tek malo štiti glavu, dok u prstima nervozno savija cedulju sa podacima za popa.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Milan Milutinović, rekao je u nedelju da je, zbog smrtnog ishoda, od Osnovnog javnog tužilaštva preuzet ovaj slučaj. Vozaču automobila “pežo 406” određeno je policijsko zadržavanje i on bi u ponedeljak, tokom dana, trebalo da bude priveden na saslušanje.Naložena je i obdukcija Miloševog tela, što bi, takođe, trebalo da pruži dodatne informacije za budući postupak.

Novosti