Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pohvalio je ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragana Mektića, nazvavši ga “političarem budućnosti koji ima izuzetne lične kvalitete i predstavlja izuzetnog političara”, prenosi portal “Govori Srbija”.

“Nama na Kosovu političari poput Mektića daju nadu da će svojim već proverenim radom doprineti da BiH što pre prizna nezavisnost Kosova te da se uvede bezvizni režim za građane Kosova za ulazak u BiH”, navodi portal “Govori Srbija”, pozivajući se na kosovske portale.

Haradinaj smatra da teška vremena kao što su ova traže ljude poput njega i Mektića jer se, kako kaže, ne boje nikoga i ničega.

Dragan MektićFOTO: ARHIVA
Dragan Mektić

“Imam osećaj da gospodin Mektić radi vredno i dostojno i ne čudi me da ima velike simpatije i nas Albanaca, jer nam uliva optimizam, posebno što se suprostavlja velikosrpskoj politici Milorada Dodika”, rekao je Haradinaj.

On je najavio da će ovih dana uputiti i zvaničan poziv Mektiću da poseti Kosovo da bi razmenili iskustva i dogovorili se o daljoj saradnji, prenose kosovski portali na koje se poziva portal “Govori Srbija”.

“Predložiću mu da moja partija Alijansa za budućnost Kosova i stranka SDS, čiji je član Mektić, potpišu sporazum o međusobnoj saradnji. Moje emisare po tom pitanju već sam poslao u Sarajevo. Vreme je da se prošlost ostavi po strani i da sarađujemo, a to ja i Mektić možemo jer delimo iste vrednosti”, istakao je Haradinaj.