Zbog intenzivnih padavina u toku prethodnog dana došlo je do naglog rasta vodostaja rijeke Sane, koji iznosi oko 430 centimetara, i iznad kritičnog nivoa je za oko 10 centimetara.

Šef Odsjeka civilne zaštite Dušan Vranješ potvrdio je Srni da je rast vodostaja rijeke Sane u odnosu na jučerašnji dan, kada je iznosio 340 centimetara, uzrokovao ponovno zaplavljivanje oko 50 stambenih objekata u naseljima zahvaćenim poplavom.

– Plavne vode uzrokovale su presijecanje puta Prijedor – Bišćani, onemogućavanje korištenja mosta u Cikotima za odvijanje saobraćaja, a došlo je i do značajnijeg rasta podzemnih i površinskih voda u zonama depresija – izjavio je Vranješ.

On je dodao da su službe zaštite i spašavanja i dalje u funkciji praćenja stanja i preduzimanja potrebnih mjera zaštite, u skladu sa zaključcima gradonačelnika grada Prijedora za stanje redovne odbrane od poplava.

Vranješ je istaknuo i da se, s obzirom na prestanak padavina na slivnom području rijeke Sane i na području grada Prijedora, tokom dana očekuje postepeni pad vodostaja rijeke Sane i drugih vodotokova na području grada Prijedora.

SRNA