Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je sadističko maltretiranje nenaoružanih ljudi, među kojima se i sam našao, učinjeno u duhu najgorih zločina terorističke OVK i ilustruje pravi duh “slobodarske” tradicije zamjenika premijera samoproglašenog Kosova Envera Hodžaja i njegovih saradnika.

“Ni ja, ni predsjednik Aleksandar Vučić, ni Srbi sa Kosova i Metohije ne plašimo se, međutim, vaših kundaka, suzavaca i noževa”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi i istakao da je jedini razlog što su policajci samoproglašenog Kosova otišli sa lažnim osjećajem superiornosti i pobjede to što su srpski zvaničnici odgovorniji prema miru i ljudskim životima.

On je poručio da grupa zlikovaca koju brani Hodžaj, jeste banda terorista, i da stvari treba nazivati pravim imenom.

Đurić je ocijenio da bi u svakom civilizovanom društvu zlikovci koji se na onakav način ophode prema nenaoružanim civilima bili kažnjeni i izrazio uvjerenje da će im se to dogoditi čim se nađu u domašaju srpskih državnih organa.

“Pravda je dostižna, a pravdoljublje srpskog naroda vrlo tvrdoglavo i uporno. Mislite o tome, gospodine Hodžaj, i vi i vaši teroristi”, poručio je Đurić.

Specijalna jedinica policije samoproglašenog Kosova upala je 26. marta u Kosovsku Mitrovicu i prekinula skup o kosovskom problemu u okviru unutrašnjeg dijaloga, pri čemu je uhapsila Đurića, kojeg je poslije fizičkog maltretiranja protjerala iz južne srpske pokrajine.

Osim hapšenja Đurića, u akciji policije samoproglašenog Kosova povrijeđena su 32 lica, uključujući ministra u Vladi samoproglašenog Kosova Nenada Rikala, koji je hospitalizovan, te snimatelja RTS-a Vladimira Milića.

RTRS